General administration of customs announcement: June 1 from the implementation of customs new regulations!Freight forwarding, export enterprises attention

2019-06-18 09:45:10
Starting from June 1, 2018, the general administration of customs will officially implement the 56th order.

The circular, known as no. 56 of 2017, is called "the notice on adjusting the regulation of inbound and outbound means of transport and manifest".

This announcement is to ensure the national customs integration reform smoothly, strengthen the customs for shipping and air freight inbound and outbound means of transport and goods or articles carried by the management, regulating the declaration data transmission, ensure the data is complete and accurate, and effective implementation of the security access and risk control mechanism, is closely related to the export sector, a bit not understand will face the risk of the goods was detained!

 

  • Figure | customs announcement screenshot


 

        

New rules and requirements

 

 

1。 China customs opens the transmission time limit switch of manifest management system, that is, complete and accurate manifest data must be sent to China customs via electronic data 24 hours before shipment (departing from or entering/transit from mainland China);

2. All names of goods under the bill of lading shall be declared clearly and completely in the manifest;

3. Data items required by manifest include information of receiver and consignor, such as receiver and consignor codes, receiver and consignor contact Numbers, etc.

For goods scheduled to be shipped from the Chinese mainland for export on or after June 1, 2018, the shipping company will submit preloaded manifest in compliance with the new requirements of the Chinese customs for manifest.

Before declaring the goods to the customs at the place of export, the shipper shall, as required by the shipping agent designated by the shipping company, make a record of the persons who have prearranged the manifest。

 

To this end, maersk, habrag-lloyd, MSC, MCC and many other shipping companies have issued an urgent notice:

 

 

 

What does this adjustment mean?What changes will it bring?Here's the official answer from Safmarine:

Question 1: what does it mean to take effect on June 1, 2018?

For goods imported into mainland China or transshipped through mainland China ports, if the expected departure date of the loading vessel is June 1, 2018 or later, the complete and accurate manifest data of the goods must be sent to China customs via electronic data 24 hours before shipment.

Q2: what does complete and accurate manifest data mean?

All the names of goods under the bill of lading should be declared clearly and completely in the manifest。 The adjusted data items in the new manifest include:

 

  1. Shipper's code (required)

  2. Shipper's telephone number (mandatory)

  3. Shipper's AEO enterprise code (as optional)

  4. Name of consignee (required, please fill in the actual name of consignee;If the consignee is determined by ORDER, "TO ORDER" must be filled in here。)

  5. Consignee code (only if there is an actual consignee;When the consignee is TO ORDER, there is no need TO fill in the information.

  6. Telephone number of consignee (only if there is an actual consignee;When the consignee is TO ORDER, there is no need TO fill in the information.

  7. Name of contact person of the consignee (only if there is an actual consignee;When the consignee is TO ORDER, there is no need TO fill in the information.

  8. Contact telephone number of the consignee (only when there is an actual consignee;When the consignee is TO ORDER, there is no need TO fill in the information。

  9. AEO enterprise code of consignee (optional field, can be filled in when there is an actual consignee)

  10. Notifying party's code (required when consignee is TO ORDER)

  11. Telephone number of notifying party (required when consignee is TO ORDER)

 

Problem 3: does the behavior that violates the rules have punishment to manifest declaration excuse me?

Solution three: regarding the behavior which violates the rules in the manifest declaration, the customs has formulated the punishment regulation。Name of regulation: regulations of the People's Republic of China on the implementation of customs administrative penalties, which were issued in 2004 and took effect。

Question 4: may I ask if the adjusted manifest declaration process will lead to the disclosure of commercially sensitive information of the customer?

Solution 4: the process of new manifest adjustment will not lead to the disclosure of commercially sensitive information of customers.The bill of lading issued by the carrier does not show these new sensitive data items added to the manifest (other than the name of the consignee);After the manifest is sent to the customs, customs officers shall protect trade secrets and customs working secrets according to law.

Question 5: may I ask if the manifest can be modified after the deadline?

Solution 5: for the application for modification of manifest sent after the deadline, the current process is pending。We will inform the customer in the following customer notification。

Q6: does the customer have to comply with the "shipping instructions" deadline for goods imported into mainland China/transshipped through mainland China ports?

Answer 6: yes.

Q7: will customers be reminded to submit "shipping instructions" on time for goods imported into mainland China/transshipped through mainland China ports?

Answer 7: yes.For goods imported into mainland China/transshipped through mainland China ports, if the customer fails to send the "shipping instructions" on time, we will remind the customer to submit the "shipping instructions" by email 5, 4 and 3 days before the ship arrives.

Q8. What if one or more required information is missing from the shipping instructions submitted by the customer?

Solution 8: if the required information is missing, "shipping instructions" will not be accepted and the customer will receive an email notification requesting the complete "shipping instructions".

Question 9: how does the customer submit the data information to safi shipping for the data items added after adjustment according to the provisions of manifest?

Answer 9: you can submit these additional information information when submitting "shipping instructions" through your familiar electronic channels.The website of "My.Safmarine.com" is being adjusted to meet the requirements of the new manifest. After the adjustment, customers can submit information directly on the website.Customers using INTTRA and EDI should fill in the added data items in the COMMENT box and send them.

Q10: does the shipping company proofread the consignee and consignor codes submitted by the customer in "shipping instructions"?

Solution 10: the shipping company does not proofread the receiver and shipper codes。It is the responsibility of the shipper or booking agent to provide the exact consignee and consignor codes in the shipping instructions。The Chinese customs has issued the summary table of enterprise code types for enterprises' reference, which can complete enterprise code declaration according to the index of countries or regions in the table。

Question 11: can we accept no enterprise code if the receiver or consignor is a natural person rather than a company?

Under normal circumstances, we do not accept the consignee or consignor of bill of lading as natural persons.If the consignee or consignor is a natural person, the customer shall fill in the customer's Chinese id number or passport number at the enterprise code, provided the bill of lading permits.

Question 12: if the country or region of the recipient or consigner is not listed in the summary table of enterprise code types, how can the customer provide enterprise code?

Answer 12: if the country or region to which the consignee or consignor belongs is not listed in the summary form of enterprise code type or cannot provide the enterprise code type listed in the form, it shall fill in the legal enterprise registration code of the country or region it belongs to.



秒速赛车官网 利来彩票开户 秒速赛车官网 pk10开奖记录 秒速赛车官网 秒速赛车官网 亚洲十大博彩公司排行 秒速赛车官网 秒速赛车官网 秒速时时彩